Afrika
Asien
Europa
Nordamerika
Forside
Sydamerika
Oceanien
Toplevelser
Klik for at se indslaget…

 Qatar - april
 England - maj

 Mongoliet - august

 Italien - september
 Spanien - oktober
 Saudi Arabien - nov.
 Qatar - december 

 


TOPREJSEMÅL

Hvor er det bedste sted at rejse hen?
Svaret må enten være "alle steder" eller "ingen steder". Det kommer helt an på, hvad man vil opleve og hvilken kategori af oplevelser, der er fokus på. Er det den smukkeste strand eller det bedste skiterræn, man er ude efter. Det kan ikke sammenlignes.

Nedenfor er fokuseret på det præcise kriterie, der drejer sig om mindst fire uger til rådighed med så god variation i udbudet af oplevelser som muligt. Rækkefølgen er vilkårlig og vær herudover opmærksom på, at visse oplevelser er betinget af sæsonen som eksempelvis hvalhajerne ved Koh Tao og bjørnene i Canada.1) New Zealand

Smuk og uovertruffen natur strækker sig fra toppen af nordøen til bunden af sydøen. Mulighederne for at opleve dyreliv i kiwiernes land er optimale med hvaler, albatrosser, delfiner, hajer, pingviner, sæler og meget andet at gå på jagt efter i naturen.

Herudover ligger det dybt i befolkningen at vove, så spring Nevis Bungy i Queenstown, dyk ned til det betagende vrag af Rainbow Warrior eller lær at sandsurfe i de stejle klitter.

Brug tre uger på sydøen, hvis du kun har fire til rådighed.Klik HER og læs mere...    2) Sydafrika

Landet, hvor man får lyst til at blive genfødt som springgnu.

Sikken et dyreliv både under og over vandet med hvide hajer og løver i front. Cape Town er verdens smukkeste by set fra toppen af Table Mountains. Landets historie er en af de mest vedkommende med den blodige kamp for afskaffelsen af Apartheidstyret.

Kriminaliteten i de større byer skal man være opmærksom på men ikke skræmt af.Klik HER og læs mere...    3) Californien - Nevada - Arizona

At drøne tværs over USA på fire uger er en fejl.

Bliv på vestkysten og nyd de mange seværdigheder fra charmerende San Diego til gråhvalerne ved Monterrey. Slap af på strandene omkring San Francisco eller kør til Lake Tahoe og vis talentet på det hvide element. Kast terningerne i Las Vegas og brug mindst et døgn ved utrolige Grand Canyon.

"Guds Eget Land" er stærkt undervurderet såvel naturmæssigt som kulturelt - Specielt af folk, der aldrig har rejst i USA!Klik HER og læs mere...   4) Australien

Alene afstanden fra Danmark gør fornemmelsen ved at opholde sig "Down Under" speciel.

At opleve Sydney, Ayers Rock og dykning på Koralhavet i løbet af fire uger kan lade sig gøre, og er en skræddersyet drømmerejse. Lad bøssen og gå på koalajagt - de er nemme at ramme, da de sover i eucalyptus-træerne mere end 20 timer i døgnet. 

Men kilometerne i Australien bliver hurtigt mange, hvis man vil rundt til højdepunkterne. Trøsten er det rare folk og den afslappede mentalitet.Klik HER og læs mere...   5) Ecuador & Peru

På fire uger kan man uden problemer kombinere de to sydamerikanske nabolande, der hvert år trækker millioner af turister til hovedattraktionerne Galapagos og Machu Picchu.

Verdens bedste "big-game-dykning" med hammerhajer, sæler, delfiner og hvalhajer findes ved de rå vulkanøer, hvor de enorme skildpadder uden tvivl vil imponere dig på land. Historiens vingesus fornemmes tydeligt i de peruvianske bjerge, hvor de berømte inkaruiner SKAL opleves. 

Glæd dig til charmerende byer og imødekommende befolkninger.Klik HER og læs mere...   6) Canada

Brug et par uger eller tre i den sydvestlige del af dette pragtfulde land, hvor Rocky Mountains byder på uforglemmelige naturscenerier og bamsebjørne i vejkanten.

Aktiviteterne spænder fra eventyrligt skiløb ved Whistler og rafting på de brusende floder til fredfyldte ture med vandrestøvler og afslapning på prærien med golf og rideture.

Den sidste uge til halvanden bør bruges i området omkring metropolen Toronto med et par dages afstikker til verdensberømte Niagara Falls, der tager sig bedst ud fra den canadiske side.Klik HER og læs mere...   7) Kina

Skal først gennemføres, når man har rejst et par stykker af ovenstående. Landet er kompromisløst for den selvstændigt rejsende med oplevelser, der ofte er sjovere et par dage efter end i nuet.

Den Kinesiske Mur, pandaerne ved Chengdu, smukke Shilin, engelsktalende mennesker ved Guilin og meget andet kan opleves til evig glæde, hvis man indeholder tålmod og eventyrlyst.

Hvis ikke, så glem en rundrejse i Kina på egen hånd.Klik HER og læs mere...   8) Bangkok til Bali

Måske den mest populære "begynder-backpacker-rute" i verden, der for mange rejsende tager et halvt år men fint kan rejses på fire uger.

Start i Thailands hovedstad med hostellivet i Khao San Road og de fredfyldte templer, og rejs sydpå til den vanvittige Fullmoon Party på Koh Phangan. Tag dit dykkercertikat ved naboøen Koh Tao med mulighed for at møde hvalhajen. Kryds herefter grænsen til det malaysiske højland og få masser af frisk luft i Cameron Highland. 

Besøg de nærliggende skønne Perhentian Islands inden de bliver "Phi-Phi-seret". Petronas Towers skal naturligvis ses i Kuala Lumpur og den sidste uge kan nydes i bølgerne på Bali, hvor en jeeptur til vulkanbjerget og videre rundt på øen anbefales.Klik HER og læs mere...   
 

 
Så skal du skynde dig til Cuba.
Observerede en del mænd i Egypten med noget, der lignede et numsehul i panden, men fandt ud af...
...end nogensinde før!
...det mozambikanske flag!