Afrika
Asien
Europa
Nordamerika
Forside
Sydamerika
Oceanien
Toplevelser
Klik for at se indslaget…

 Qatar - april
 England - maj

 Mongoliet - august

 Italien - september
 Spanien - oktober
 Saudi Arabien - nov.
 Qatar - december 

 

Fred i verden er tættere på...

...end nogensinde før!
 
University of British Colombia har netop offentliggjort rapporten, "The Human Security Report 2005", der konkluderer, at det usikre verdensbillede, mange har i dag, ikke hænger sammen med virkeligheden. Der er ikke kommet flere konflikter, og krigene er heller ikke blevet mere blodige.
 
Tværtimod viser rapporten, at verden i dag er mere fredelig. Folks fejlagtige overbevisning hænger sammen med, at verden er blevet mindre i dag i den forstand, at vi altid hører om en konflikt, hvis den er der.
Samtidig er terrortruslen helt ny for os i den vestlige verden. Det gør, at vi føler os usikre og tror, at de internationale konflikter er eskalerede. Heldigvis viser rapporten, at dette ikke er tilfældet, og at terror ikke er den største trussel mod den internationale sikkerhed.

Rapporten viser, at der siden Den Kolde Krigs afslutning har været betydeligt færre krige, og at de krige, som er blevet ført, har været mindre dødbringende. Samtidig er verdens autoritære regimer faldet med to 2/3 i de sidste tre årtier.

 
  Nogen tror på reinkarnation.
  Andre håber, det er fis i en hornlygte!
En anden af rapportens konklusioner er, at USA ikke er den mest krigsførende nation i verden. Det er derimod Frankrig og England, som siden 1946 har ført flest internationale krige. Herunder blandt andet kolonikrigene.

 
Rapportens konklusioner er interessante fordi, at det billede medierne skaber af USA, som den mest krigsførende nation i verden, ikke passer. Det samme gælder FN, hvor rapporten viser, at 2/3 af de fredsbevarende missioner har været succesfulde. Her hænder det også ofte, at medierne kun hæfter sig ved fiaskoerne.


Det er glædeligt, at alle vi fredselskende verdensborgere nu kan se sort på hvidt, hvordan tingene egentlig forholder sig, og at civilisationen udvikler sig i en positiv retning dag for dag.

 
Så skal du skynde dig til Cuba.
Observerede en del mænd i Egypten med noget, der lignede et numsehul i panden, men fandt ud af...
...end nogensinde før!
...det mozambikanske flag!